ענת אלישע מבשלת עם Mutti

נשואה באושר לניסן ואמא לארבעה ילדים מקסימים- חיה ונושמת את המטבח. גדלתי בבית שהיה כל כולו סביב אוכל. מאז שאני זוכרת את עצמי המטבח הוא מקום בטוח עבורי. מקום של תרפיה  וביטוי עצמי מבלי לדבר. לפני מספר שנים התחלתי להעביר סדנאות בישול ואפיה ובמקביל ניהלתי עמוד אינסטגרם עם מתכונים שאני מכינה יום יום למשפחתי. לאט לאט העמוד גדל ויחד איתו הביקוש לסדנאות והבנתי שאני במקום הנכון עבורי. https://www.instagram.com/anat_elisha_kitchen/

המטבוחה של ענת

קושי קל | מנה ראשונה
שעה וחצי דקות

הכוכבת של שולחן שישי

זה לא שישי בלי מטבוחה. עם הידיעה הזאת גדלתי ואיתה אני מגדלת את ילדיי. המטבוחה הפכה לשיגרה בהרבה מאוד בתים וקיבלה במה מכובדת בשנים האחרונות. האמת? הכי מגיע לה! היא מעשירה לנו את הכריכים, התבשלים ואת שולחן שישי. ההכנה של המטבוחה היא לרוב ארוכה ומצריכה סבלנות. מצאתי פיתרון קליל ופשוט עם העגבניות של MUTTI שמקצרת לי את כל התהליך והכי חשוב לא פוגעת כהוא זה בטעם המופלא של מלכת הסלטים.

המטבוחה של ענת

רכיבים

אופן הכנה

  1. על אש גלויה (כיריים או גריל) קולים את הפלפלים (ירוקים ואדומים) עד שקליפתם רכים וקליפתם שרופה. מעבירים לקערה ומכסים בצלחת למשך 15 דקות. 
  2. מוציאים מהקערה ומסירים את הקליפה השרופה תחת מים זורמים. קוצצים את הפלפלים והשום.
  3. מניחים בסיר את שני סוגי העגבניות, מוסיפים את השום והפלפלים הקלויים. ולא מערבבים!
  4. מבשלים עם מכסה חצי פתוח על להבה בינונית כשעה או עד שהנוזלים מצטמצמים. 
  5. מניחים בקערית את הפפריקה המלח והשמן ומערבבים היטב. מוסיפים לסיר ומערבבים. מבשלים עם מכסה חצי פתוח עוד כחצי שעה. מקפידים לערבב מדי פעם. 

הטיפ של MUTTI

  • ענת ממליצה להניח את הפלפלים השרופים בכלי זכוכית עם מכסה כדי להקל על פעולת הקילוף.
  • אם אתם אוהבי מטובחה מומלץ ואפילו רצוי להכפיל כמויות. המטבוחה נשמרת במקרר 5 ימים.
 

1 תגובות

 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES