סלט חצילים ועגבניות

קושי קל | מנה ראשונה
60 דקות

סלט פיקנטי מושלם לשולחן של שבת

סלט מהמטבח המרוקאי, שמשלב בין חצילים קלויים ועגבניות מתקתקות של Mutti. הסלט הזה נהדר לארוחות שישי, כממרח פיקנטי מלא בטעמים ומרקמים.

סלט חצילים ועגבניות

רכיבים

 

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את קוביות החצילים בשכבה אחידה. מזלפים שמן זית ומפזרים מעט מלח גס. אופים למשך כ- 45 דקות עד להתרככות. יש לערבב את קוביות החצילים פעם פעמיים במהלך האפייה כדי שישחימו מכל הכיוונים.
  2. בסיר בינוני, מחממים שמן ומטגנים קלות את השום הקצוץ. מוסיפים את הפלפל האדום ופלפל ירוק חריף ומטגנים כ 3-4 דקות.
  3. מוסיפים את העגבניות החתוכות והרסק ומערבבים. מוסיפים את החצילים הקלויים לסיר העגבניות ומבשלים כ- 20 דקות.סלט חצילים ועגבניות Mutti
  4. מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל ומבשלים עוד 10 דקות.
  5. מגישים בטמפ׳ החדר עם מעט פטרוזיליה קצוצה מעל

הטיפ של MUTTI

  • אם אתם אוהבים חריף אפשר להגדיל את כמות הפלפל הירוק.
  • שימו לב להשתמש בחציל טרי ובלי הרבה גרעינים אחרת הסלט יכול לקבל טעם מריר.
  • ניתן לטחון את הסלט לממרח בעזרת בלנדר מוט.
 

3 תגובות

  1. לא כל מנה אדומה היא מרוקאית. ראשית החצילים פה לא קלויים אלא צלויים או אפויים, ושנית המתכון מופיע עוד בספרה הראשון של רות סירקיס משנות השבעים.

 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES