קציצות עוף ברוטב עגבניות וחומוס
רכיבים
חומרים ל 5-6 מנות
לקציצות
- ½ קילו חזה עוף טחון
- ½ כוס תפוח אדמה מגורד דק וסחוט
- 1 בצל בינוני מגורד וסחוט
- חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
- ½ 1 כפיות מלח דק
- ½ כפית פלפל שחור
- 1כפית פפריקה מתוקה
- ½ כפית כמון
- ¼ כוס פירורי לחם
- לציפוי: 1 כוס קמח רגיל או סולת
לרוטב
1 כוס מים
½ 1 כוסות שעועית ירוקה עדינה
1 כוס חומוס מבושל (אפשר קפוא או מקופסא)
אופן הכנה
- מערבבים את כל מרכיבי הקציצות למסה אחידה. לשים את התערובת כ 2-3 דקות כדי לקשור את כל המרכיבים. (הלישה מאפשרת לוותר על תוספת של ביצים במתכון). מניחים את התערובת במקרר למשך חצי שעה לפחות.
- בנתיים מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום עד להזהבה, מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים רכז עגבניות, מחית עגבניות ומים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את החומוס והשעועית, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כחצי שעה.
- להכנת הקציצות: מרטיבים מעט את הידיים, יוצרים קציצות מאורכות מעט ומצפים בקמח/סולת.
- מחממים מחבת עם שמן לטיגון, מטגנים את הקציצות עד להזהבה ומעבירים מייד לרוטב.
- מבשלים את הקציצות בתוך הרוטב כחצי שעה נוספת, טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך.
- מגישים עם אורז או קוסקוס וסחיטה קלה של מיץ לימון.
הטיפ של MUTTI
- אפשר להשתמש רק ברסק עגבניות ללא מחית עגבניות חלקה. הרוטב יצא לכם בטעם עמוק ועשיר. המחית הופכת את הרוטב למעט יותר קליל.
- אפשר להחליף את העוף בבקר או לעשות חצי עוף, חצי בקר.
- אם לא אוהבים שעועית ירוקה אפשר להחליף בדלעת, או תפוחי אדמה.