אופן הכנה
- מארגנים את כל הירקות החתוכים לפני תחילת העבודה. מרכזים את כולם בקערה גדולה.
- מחממים שמן בסיר גדול ומוסיפים את כל הירקות. מערבבים מידי פעם כך שכל ירק יספוג מהשמן החם ויחרך מעט. התהליך כולו לוקח בערך 15 דקות.
- מוסיפים לסיר את העגבניות המקולפות מתוך הפחית (את הרוטב שומרים בצד לשלב הבא) ומערבבים בעדינות אל תוך תערובת הירקות.
- בכלי נפרד מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על הירקות. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית למשך 40 דקות, מערבבים מידי פעם. טועמים ואם צריך מתקנים תיבול.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מעבירים את תערובת הירקות לתבנית תנור ומפזרים בשכבה אחידה. יוצקים את הרוטב שנותר בסיר.
- אופים ללא כיסוי למשך 30-40 דקות או עד שהירקות משחימים והרוטב מצטמצם.
- ממולץ להגיש עם אורז ויוגורט קר מעל.
הטיפ של MUTTI
- אפשר לשנות את הרכב ירקות לפי מה שאוהבים. כרובית, דלעת, סלק, פולי סויה ועוד ועוד הן אופציות מתאימות.
- אם אין לכם עגבניות מקולפות במיץ Mutti Pelati אפשר להשתמש ב1/2 כוס עגבניות חתוכות Mutti Polpa ולהוסיף עגבנייה טריה, מקולפת וחתוכה לקוביות
2 תגובות
טעים מאד
גייבצ' בולגרי אופייני