אופן הכנה
- בסיר גדול ורחב מחממים שמן זית. מוסיפים את הבקר ומטגנים מכל הצדדים על להשחמה.
- מוציאים את הבשר מהסיר לכלי נפרד וממשיכים לטגן בצלים, שום, פלפלים וסלרי למשך 5-6 דקות.
- מוסיפים רסק עגבניות ועגבניות חתוכות ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים לסיר את הבשר ותפוחי האדמה, מתבלים בפפריקה מתוקה ומעושנת, מלח, פלפל שחור וזרעי קימל. יוצקים מים או ציר ומבשלים למשך שעתיים וחצי עד שהבשר רך.
הטיפ של MUTTI
- ניתן להכין את הגולש גם עם בקבוק אחד (700 מ״ל) מחית עגבניות חלקה Mutti Passata
- ניתן להוסיף לקדרה גם חצי כוס יין אדום בשביל טעם עשיר ועמוק.
7 תגובות
האם הפפריקה המעושנת היא מתוקה או חריפה ?
תלוי מה שאת אוהבת, אפשר ככה או ככה
איך הופכים למרק גולש, כמו בהונגריה?
יש להוסיף מים ולתקן תיבול (מלח, פלפל ופפריקה) לפי הטעם
עדיין לא ראיתי פפריקה מעושנת חריפה
רק מתוקה
הכי מומלץ להשתמש בתבלין מחית גולש של univer (המקורי בלבד) מהונגריה שמכיל תערובת תבלינים ייעודית לגולש + עגבניות .
אפשר כתוספת טעם אבל לא במקום….