קובה סלק

קושי קשה | מנה מרקים
70 דקות דקות

הקובה הכי יפה בשכונה

מרק קובה סלק מתבסס כמעט כולו על סלקים אבל איזון הטעמים האמיתי מגיע יחד עם רסק העגבניות שלנו. מתיקות, חמיצות וצבע משגע- זו המהות של קובה סלק.

קובה סלק

רכיבים

לבצק קובה:

  • 3 כוסות סולת
  • כוס וחצי מים רותחים
  • 3 כפות שמן
  • חצי כפית מלח

למילוי בשרי:

  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 250 גרם בשר בקר טחון
  • כפית מלח 
  • ½ כפית בהרט 
  • ½ כפית פלפל שחור 
  • חופן עלי פטרוזיליה / כוסברה קצוצים

למרק סלק

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים גס
  • 4 מקלות סלרי
  • 4 סלקים קלופים ופרוסים (סוג החיתוך לא ממש משנה רק שיהיה גס)
  • חצי פלפל ירוק חריף (לא חובה)
  • 1 פחית (210 גרם) גרם רסק עגבניות Mutti
  • 3 ליטר מים
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • מיץ מלימון אחד
  • חופן עלי פטרוזיליה לא קצוצים
  • חופן עלי כוסברה לא קצוצים
  • 7-8 עלי מנגולד או עלי סלק חתוכים גס

אופן הכנה

  1. להכנת הבצק: מערבבים היטב את כל החומרים ולשים עד לקבלת תערובת אחידה ולא דביקה. מניחים בצד למשך ½ שעה. לפני העבודה מוודאים שמרקם הבצק כמו פלסטלינה. אם יבש מידי מוסיפים מעט מים. אם דביק מוסיפים מעט סולת.
  2. להכנת המילוי: מחממים במחבת שמן זית, מוסיפים בצל ושום ומטגנים קלות. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהמרקם פירורי והבשר שינה את צבעו. מכבים את האש, מתבלים במלח, פלפל ובהרט ומוסיפים את הפטרוזיליה / כוסברה. מערבבים היטב ומעבירים למסננת כדי להגיר את הנוזלים שהצטברו. מניחים להתקררות כ- 20 דקות.
  3. להכנת המרק: מחממים שמן בסיר גדול, מטגנים בצל, סלרי ופלפל חריף למשך כ- 5 דקות. מוסיפים את הסלקים ומטגנים קלות.
  4. מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים. יוצקים את המים ומביאים לרתיחה.
  5. מתבלים במלח, פלפל ומוסיפים את עלי הכוסברה ופטרוזיליה.
  6. מבשלים למשך 30 דקות ומוסיפים מיץ לימון, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  7. בינתיים מכינים את הקובה: מרטיבים את הידיים, לוקחים בצק בגודל כדור פינג פונג ומשטחים על היד. מניחים כף מהמילוי וסוגרים את הבצק ליצירת כדור עגול. חשוב לשים לב שמצד אחד הקובה לא דק מידי ואין בו חורים ומצד שני הבצק לא עבה מידי. מסדרים את הכדורים על משטח מרופד בנייר אפייה ומפזרים מעט סולת למניעת הדבקות.
  8. לפני הכנסת הקובה מוסיפים עלי המנגולד/ עלי הסלק.
  9. מניחים את כדורי הקובה בעדינות בסיר ומבשלים כ 30 דקות עד שהם צפים. *אם יש יותר מידי כדורים ביחס לגודל הסיר ניתן לשמור אותם במקפיא ולזרוק למרק חם ללא הפשרה.

הטיפ של MUTTI

  • רסק העגבניות מעניק טעם עמוק למרק, אם רוצים טעם קליל יותר ניתן להמיר בעגבניות חתוכות Mutti Polpa
  • בהכנת הקובה מעטפת הבצק צריכה להיות כמה שיותר דקה עם הרבה מילוי, משימה לא תמיד פשוטה שדורשת מיומנות ידיים נרכשת. אל תוותרו אם הראשונים יוצאים לכם קצת עבים או בעלי צורה מוזרה…
 
 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES