אופן הכנה
- מחממי תנור לחום של 180 מעלות.
- להכנת רוטב העגבניות- מחממים סיר בינוני עם שמן זית, מוסיפים שום ומטגנים קלות. מוסיפים את העגבניות החתוכות ורסק העגבניות, מתבלים במלח, אורגנו, פלפל שחור, ומערבבים. מבשלים כ- 7 דקות ומסירים מהאש.
- להכנת הבשמל- בסיר בינוני ממיסים חמאה ומוסיפים 2 כפות קמח מצות ומערבבים עד ליצירת רביכה. יוצקים לסיר את החלב ומערבבים נמרצות בעזרת מטרפה כדי שלא יווצרו גושים. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד. כשהתערובת מסמיכה, מוסיפים את הגבינה ומערבבים עד שהיא נמסה. מסירים מהאש ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- מניחים שני ריבועי מצות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. או בתוך תבנית בגודל המתאים (ללא נייר אפייה). *בצילום נראה רק ריבוע אחד.
- מורחים שכבה של רוטב עגבניות ומעליה שכבה דקה של רוטב בשמל ומכסים במצה נוספת. חוזרים על הפעולה 3 פעמים ומסיימים עם רוטב עגבניות ובשמל. מפזרים מעל גבינה מגורדת.
- חוזרים על הפעולה 3 פעמים ומסיימים עם רוטב עגבניות ובשמל. מפזרים גבינה מגורדת.
- מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך 40 דקות.
- מסירים את הכיסוי ואופים למשך 15 דקות נוספות עד להשחמה.
הטיפ של MUTTI
- ניתן להכין את המנה עם מחית עגבניות חלקה Mutti Passata
- את הרעיון של הכנת לזניית מצות ניתן להמיר גם להכנת לזנייה בשרית בעזרת המתכון שלנו לרוטב בולונז. יוצרים שכבות של בולונז ומצות ומסיימים בפרוסות דקות של עגבנייה ומעט שמן זית.
1 תגובות
אני רוצה את המתכון