אופן הכנה
- מכניסים את כל הירקות- גזר, בצל, סלרי ושום למעבד מזון וטוחנים בפולסים עד שהם טחונים דק אבל לא מחית. ניתן גם לקצוץ את הירקות לקוביות קטנות.
- מחממים שמן זית בסיר גדול או מחבת עמוקה. מטגנים את הירקות עד שהם מתרככים מעט 5-6 דקות לערך.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים על אש גבוהה עד שהבשר משנה את צבעו 3-4 דקות. מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים. מוסיפים את מחית העגבניות ועלי הדפנה, מתבלים במלח/פלפל ומערבבים. מביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומבשלים על האש הכי קטנה למשך שעה עד שעתיים, תלוי כמה זמן יש לכם.
- סמוך להגשה: מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח. מבשלים את הפסטה כשתי דקות פחות מההוראות או עד למצב אל דנטה.
- מסננים את הפסטה ומעבירים לסיר עם הרוטב. מערבבים ומבשלים יחד 3- 5 דקות על שהרוטב עוטף את הפסטה.
הטיפ של MUTTI
- טוחנים את כל הירקות יחד במעבד מזון כדי שהילדים לא ירגישו ״חתיכות״. למבוגרים אפשר לחתוך לקוביות קטנות.
- אם אין לכם מחית עגבניות Mutti Passata, אין בעיה להחליף עם שתי פחיות של Mutti Popla עגבניות חתוכות דק.
- ככל שתבשלו את הרוטב יותר זמן כך יעמיקו הטעמים. טווח הבישול יכול לנוע בין חצי שעה לשעתיים!