אופן הכנה
- בקערה קטנה מערבבים את חומרי התיבול ומניחים בצד.
- מחממים את השמן במחבת גדולה ומוסיפים בצל ופלפל חריף. מטגנים קלות, מוסיפים את השום והפלפל האדום מטגנים 5-7 דקות.
- חוצים את העגבניות שרי, מוסיפים למחבת ומערבבים. יוצקים את העגבניות והרכז ומבשלים על אש בינונית למשך 10 דקות.
- מוסיפים את תערובת התבלינים, מערבבים ושוברים פנימה את הביצים אחת אחת. מבשלים כ-10 דקות עד שהחלבון התקשה והחלמון עדיין נוזלי.
- לפני ההגשה מתבלים את החלמון במעט מלח ופלפל ומפזרים פטרוזיליה קצוצה. ניתן לפזר מעל מעט גבינת מוצרלה או פטה מפוררת.
- מגישים עם לחם טרי.
הטיפ של MUTTI
- לאחר הכנת הרוטב ניתן להוסיף מגוון תוספות – גבינות קשות, עלי תרד או מגולד או אפחילו נקנקיות למנה עשירה יותר.
- אנחנו ממליצים לא לכסות את מחבת השקשוקה כדי שהחלמון ישאר צהוב ונוזלי, אם רוצים חלמון יציב ניתן לכסות ל 2-3 דקות.
17 תגובות
מעניין, משתמש במוטי, אבל איזה קופסא לקנות
מתכון פשוט וקל בלי להסתבך יותר מידי
הזמנתי אורחים לארוחת בקר בדירתי שביפו העתיקה והריח וטעם המנה עשו את שלהם.
מומלץ מאד להגיש עם לחם טרי ואם אין לחם טרי שימו הלחם שיש לכם בתנור לשתי דקות ותהנו.
יש לך תמונה של רסק העגבניות ….אני השתמשתי ברסק של mutti הרגיל שלהם אני הוספתי שתי פחיות זה נותן רכות למנות.
omri.iofeoz@gmail.com
מתכון מדהים! הכנתי בלי הבצל ויצא פשוט מושלם.
מתי מכניסים את ה 1/3 כוס מים??
הכנסתי ביחד עם רסק העגבניות
יצא פיצוץ!
לא מידי מסובך וטעים מאוד! תודה.
טוסט טונה
היי הערה קטנה רשום שליש כוס מים אבל באופן ההכנה הוא לא מוזכר .
עם אין לי עגבניות בבית?
לא כתוב מתי וסיפים את המים!!
אחלה מתכון. קל להכנה ויצא נהדר. תודה.
הצעה שלי – להתחיל עם עגבניות מגי טריות, לבשל 30 דקות, להוסיף פחית אחת של עגבניות שלמות Mutti והשאר כמו שכתוב. ולפרגן עוד שעה על אש קטנה בסוף.
עוד טיפ – מומלץ לבשל את הפלפלים כמו שכתוב, להוציא אותם החוצה לצלוחית קטנה ולהוסיף בסוף בהדרגה בשביל לשלוט ברמת החריפות המשתנה בין פלפל לפלפל.
תודה אורן! אחלה הצעה
ואם אין מחבת ? ואם אין בצל ואם ואם ואם….
למה לטרחן בשאלה מפגרת ??
כאילו… באמאשלך, זה שקשוקה !!! נראה לך שקשוקה בלי עגבניות ??
אז תעשי חמין.
לא יכולתי להתאפק ועניתי תשובה לשאלה המפגרת הזו.
אביבה, בלי כעס…הכל טוב
מתכון נהדר! הרוטב מצוין גם לפסטה.. חורשים עליו בבית
לא רשמתם מתי מוסיפים את המים… הרס את המתכון