אופן הכנה
- מחממים שמן זית בסיר גדול. מוסיפים בצל ומטגנים עד שקיפות. מוסיפים שום ומטגנים 2 דקות נוספות.
- קוצצים עגבניות מקולפות ומעבירים אותן לסיר עם הרוטב שלהן. מוסיפים רסק עגבניות, מים, מלח, פלפל ותימין ומביאים לרתיחה.
- מבשלים 20 דקות על להבה בינונית ללא מכסה. טוחנים בבלנדר ידני. טועמים ומתקנים תיבול. אם צריך לאזן את החמיצות, מוסיפים כפית סילאן ומערבבים.
- מביאים לרתיחה את המרק ומוסיפים חצי כוס אורז. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במכסה סגור רבע שעה, עד שהאורז מוכן.
- סוחטים לימון מעל ומגישים.
הטיפ של MUTTI
- את המרק הזה אפשר להכין גם עם 2 פחיות של עגבניות חתוכות דק Mutti Polpa
- אם בא לכם להעשיר את המרק עם קצת ירוקים, הכניסו בתום הבישול עלי מנגולד קצוצים או חופן עלי תרד טריים.