אופן הכנה
- מחממים תנור ל 180 מעלות
- בינתיים מחממים שמן זית מחבת רחבה (עדיף כזו שאפשר להעביר לתנור). מוסיפים שום ומערבבים דקה. מוסיפים זיתים ותרד, מערבבים עד שהתרד מאבד מנפחו.
- מוסיפים עגבניות שרי ועגבניות Mutti, מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים 2-3 עלי בזיליקום ואת הניוקי המבושלים.
- אם הסיר שבו השתמשתם מיועד גם לתנור ממשיכים להרכיב בו את המאפה ואם לא, מעבירים לתבנית. קורעים את כדורי המוצרלה ומניחים מעל הניוקי, מפזרים פרמזן.
- אופים 20 דקות או עד שהמוצרלה זהובה ומבעבעת.
- מפזרים את יתרת עלי הבזיליקום ומגישים מייד.
הטיפ של MUTTI
- ניתן להמיר את העגבניות המקולפות Mutti Pelati בעגבניות חתוכות דק Mutti Polpa.
- את אותה המנה בדיוק ניתן להכין גם עם פסטה קצרה במקום ניוקי.
- אין בעיה לוותר או להחליף את התרד עם ירקות ירוקים אחרים כגון ברוקולי או קישואים