אופן הכנה
- מחממים במחבת עמוקה את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים מספר דקות עד להתרככות. מוסיפים את השום ומטגנים קלות.
- מוסיפים את תכולת פחית העגבניות למחבת ובעזרת כף מועכים מעט את העגבניות השלמות (אבל תשאירו אותן בשרניות).
- מוסיפים מים ומבשלים ברתיחה עדינה כ- 7 דקות.
- בינתיים במחבת נפרדת, מכינים ביצה מקושקשת. טורפים את הביצים בקערה ומתבלים במלח. מחממים מחבת עם מעט שמן ויוצקים את הביצה. בעזרת כף עץ מערבבים את הביצה בעדינות. מורידים מהאש כשהביצה עדיין קצת רכה.
- מתבלים את רוטב העגבניות שלנו ומיד מוסיפים את המקושקשת לרוטב. מבשלים יחד מספר דקות ומפזרים בצל ירוק מעל. לסגנון הישראלי מגישים עם לחם, לסגנון הסיני עם אורז!
לחצו על התמונה בשביל לראות איך רוי הכין את המנה לבדו!
הטיפ של MUTTI
- אפשר להכין את רוטב העגבניות גם עם עגבניות מרוסקות
- חשוב לתבל את הביצה המקושקשת ולהשאיר אותה מעט רכה כי היא תתבשל גם ברוטב
- אם בא לכם להיות קצת סיניים- תנסו את המנה עם אורז!