משוקשקת

קושי קל | מנה עיקרית
20 דקות

שקשוקה עם ביצה מקושקשת

מהו הקשר בין אוכל סיני לשקשוקה הישראלית? לכאורה אין ממש קשר חוץ מהמתכון הזה! ביצה מקושקשת ברוטב עגבניות היא מתכון סיני עתיק שעם התבלינים הנכונים עושה עלייה למטבח הישראלי הקלאסי.

אז מה עושים? מכינים ביצה מקושקשת, מניחים בצד. מכינים את רוטב העגבניות ולבסוף מחברים ביניהם ונותנים לכל הטעמים להיספג יחד!

משוקשקת

רכיבים

חומרים להכנת 3 מנות

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל פרוס לטבעות
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 1 פחית עגבניות מקולפות Mutti Pelati
  • ½ כוס מים
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית כמון
  • ½  כפית פפריקה מתוקה
  • 4 ביצים L
  • קורט מלח
  • ¼ כוס בצל ירוק פרוס דק

אופן הכנה

  1. מחממים במחבת עמוקה את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים מספר דקות עד להתרככות. מוסיפים את השום ומטגנים קלות.
  2. מוסיפים את תכולת פחית העגבניות למחבת ובעזרת כף מועכים מעט את העגבניות השלמות (אבל תשאירו אותן בשרניות).
  3. מוסיפים מים ומבשלים ברתיחה עדינה כ- 7 דקות.
  4. בינתיים במחבת נפרדת, מכינים ביצה מקושקשת. טורפים את הביצים בקערה ומתבלים במלח. מחממים מחבת עם מעט שמן ויוצקים את הביצה. בעזרת כף עץ מערבבים את הביצה בעדינות. מורידים מהאש כשהביצה עדיין קצת רכה. 
  5. מתבלים את רוטב העגבניות שלנו ומיד מוסיפים את המקושקשת לרוטב. מבשלים יחד מספר דקות ומפזרים בצל ירוק מעל. לסגנון הישראלי מגישים עם לחם, לסגנון הסיני עם אורז!

לחצו על התמונה בשביל לראות איך רוי הכין את המנה לבדו!

 

הטיפ של MUTTI

  • אפשר להכין את רוטב העגבניות גם עם עגבניות מרוסקות
  • חשוב לתבל את הביצה המקושקשת ולהשאיר אותה מעט רכה כי היא תתבשל גם ברוטב
  • אם בא לכם להיות קצת סיניים- תנסו את המנה עם אורז!
 
 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES