אופן הכנה
- מחממים שמן זית במחבת עמוקה וגדולה. מטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את רצועות הפלפלים ומטגנים למשך 7-10 דקות עד שהם מתרככים.
- מוסיפים את השום והפלפל החריף ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים למחבת את העגבניות והרכז ומבשלים למשך 5 דקות ואז יוצקים פנימה את המים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את התבלינים- פפריקה מתוקה, פפריקה מעושנת וממרח אריסה ומערבבים. מבשלים על אש נמוכה למשך 20 דקות.
- מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה ומערבבים, מבשלים עוד 20 דקות. ממליחים ומתקנים תיבול אם צריך.
- בשלב זה ניתן לכבות את האש ולהמתין עם הכנסת הדגים עד כחצי שעה לפני הארוחה או להוסיף את הדגים ולבשל על אש נמוכה כחצי שעה.
- ממש לפני ההגשה סוחטים חצי לימון על כל המחבת ומגישים עם אורז או קוסקוס.
הטיפ של MUTTI
- אפשר לוותר על הפחית עגבניות קלופות Mutti Pelati ולהשתמש רק ברסק עגבניות בכמות של 4-5 כפות ולהוסיף עוד 1/2 כוס מים.
- אם אין לכם עגבניות קלופות Mutti Pelati אפשר להשתמש גם בעגבניות חתוכות דק Mutti Polpa. שימו לב לא לשים יותר מ 400 גרם עגבניות.
9 תגובות
מדהים
תודה!
מעולה!!!!! תודה רבה
מתכון פצצה.השתמשתי בעגבניות קצוצות דק של מוטי ויצא מדהים!!!!!
שמחים לשמוע! תודה
עשיתי ויצא נהדר.יופי של מתכון. תודה.
תודה!
למתחילים, אבקש כמות מלח מתאימה – כף? כפית? תנו אמת מידה, לתקן תמיד אפשר.
מכורה למוצרים שלכם
היי, מתכון מעולה.
אפשר אולי לשים טונה משימורים במקום הדגים ?