אופן הכנה
- מתבלים את נתחי הבשר במלח ופלפל. מחממים מחבת עמוקה וגדולה וצורבים את הנתחים מכל הצדדים עד שהם משנים את צבעם.
- מוציאים מהמחבת ומניחים בצד. לאותה המחבת מוסיפים בצל, גזר, סלרי ושום ומטגנים כ- 5 דקות עד לריכוך. מוסיפים את הרסק עגבניות ומערבבים.
- יוצקים למחבת יין אדום ומניחים לאדי האלכוהול להתנדף כ- 2 דקות. מוסיפים את העגבניות השלמות והרוטב בהן הן שרויות ומערבבים קלות.
- מוסיפים 2 כוסות מים/ציר ומביאים לרתיחה. מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- מניחים את נתחי הבשר ברוטב מבשלים על אש בינונית כחצי שעה. מעבירים לתנור למשך שלוש שעות נוספות עד שהבשר רך מאוד. (מידי פעם מומלץ לסובב את הנתחים בתוך הרוטב).
- מומלץ להגיש עם פירה או פולנטה.
הטיפ של MUTTI
- שימו לב לא לפרק את העגבניות השלמות בתוך הרוטב, דווקא מרקמן הבשרני מאוד מוסיף לתבשיל.
- אם לא אוהבים את טעמי הטלה ניתן להחליף את הנתחים עם אוסובוקו בקר
1 תגובות
ניראה מדהים…
מכינה לחג
אשמח לעוד מתכונים