אופן הכנה
להכנת הבצק לקובה:
- משרים את הבורגול ב-2 כוסות מים למשך 10 דקות. מוסיפים לבורגל והמים את הסולת, שמן ומלח ומערבבים לקבלת מסה אחידה. מניחים להתייצבות מכוסה בניילון נצמד.
להכנת המילוי לקובה:
- מחממים את השמן במחבת, מטגנים את הבצל והשום עד לקבלת גוון זהוב. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים תבלינים ופטרוזיליה ומניחים להתקררות.
- מעבירים את הבשר למסננת כדי שיגיר נוזלים.
להרכבת הקובה
מרטיבים מעט את הידיים ולוקחים כדור קטן של בצק (בערך בגודל כדור פינג פונג ופותחים בעזרת הידיים לכדי כוסית קטנה. מניחים כף מהמילוי וסוגרים בעדינות. מניחים על תבנית עם מעט סולת למניעת הדבקות עד שהמרק מוכן.
*אפשר גם לרדד עיגולים קטנים ואז למלא. אם הבצק מתייבש אפשר להוסיף לו מעט מים.
להכנת המרק:
- בסיר גדול מאוד מחממים שמן ומוסיפים את הבצל הגזר והסלרי. מטגנים קלות. מוסיפים את הדלעת והקישואים ומערבבים.
- מוסיפים עגבניות מרוסקות, רכז ומים ומביאים לרתיחה. מוסיפים תבלינים- מלח, כורכום, פפריקה וכמון ומבשלים על אש נמוכה כשעה עד שהדלעת רכה.
- טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מוסיפים מיץ לימון ומערבבים.
- מניחים בזהירות את קציצות הקובה בסיר ומבשלים ברתיחה עדינה למשך חצי שעה נוספת עד שהכדורים צפים.
הטיפ של MUTTI
- אם רוצים מרק יותר עשיר וסמיך אפשר לוותר על פחית עגבניות חתוכות דק Mutti Polpa ולהכפיל את כמות רסק העגבניות.
- אפשר להכין את המרק יום מראש. הטעמים יעמיקו וההכנה מתחלקת ליומיים כדי להקל על העבודה.
- כמות הקובה במתכון מספיקה לשני סירי מרק. ניתן להקפיא את הקובה שנשאר (לפני הבישול) ולהוסיף למרק ישירות מהמקפיא.
5 תגובות
רצה להכין נשמע מדהים
איזה כיף! עדכני אותנו איך יצא
הכנתי, מתכון נהדר!! מאוד מדוייק הסיר חוסל !!
איזה כיף לשמוע! תודה
אני עושה חצי קילו ג'ריש דק, קילו סולת מלח ומעט שמן ומים כמה שנכנס יוצא בערך 80 קובה מקפיאה וכל פעם יש מוכן