אופן הכנה
- מוצאים את הליבה מהכרוב בעזרת סכין. מעבירים את הכרוב לסיר גדול עם מים ומבשלים על אש בינונית למשך 10-15 דקות. לחילופין, ניתן להקפיא את הכרוב יום לפני ולהוציא אותו להפשרה כשעה לפני הכנת המנה. (פעולת ההקפאה וההפשרה מרככת את העלים).
- מפרידים את עלי הכרוב, חוצים אותם לחצי ללא האידרה המרכזית. מסדרים בערמה.
- מערבבים את כל מרכיבי המילוי היטב.
- פורסים את עלה הכרוב, מניחים בערך 2 כפות מילוי ומגלגלים לגליל (אין צורך לסגור אותו בצדדים.
- מניחים את הכרוב הממולא בסיר גדול ורחב בצפיפות. ממשיכים בפעולת הגלגול עד שמתקבלות שתי שכבות צפופות של כרוב.
- מערבבים את מרכיבי הרוטב ויוצקים בעדינות מעל הכרוב. הרוטב אמור להגיע כ 2 ס״מ
- מעל לגובה הכרוב.
- מביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים למשך שעתיים. לקראת סוף הבישול מגבירים את הלהבה ומבשלים למשך 5-7 דקות בכדי ליצור מעט קירמול בתחתית הסיר.
- ממש לפני ההגשה, ניתן להעביר לתנור בחום של 200 מעלות ללא מכסה למשך 10 דקות בכדי לתת השחמה לשכבה העליונה.
הטיפ של MUTTI
- כרוב פחוס בשם מלפוף הוא המומלץ ביותר להכנת כרוב ממולא. עליו גדולים ועדינים, קל מאוד להפריד ביניהם והם מתגלגלים בקלות. אם לא מצאתם, חשוב מאוד לרכך את העלים היטב לפני הגלגול אחרת הם יקרעו.
- אם רוצים רוטב יותר עגבנייתי אפשר להוריד מכמות המים ולהעלות את כמות מחית העגבניות.
10 תגובות
אני מבשלת את כל האוכל רק עם המוצרים שלכם . גם מטבוחה גם מרקים תבשילים ושקשוקה בעצם כל מה שצריך עגבניות תודה על המוצרים הנהדרים שלכם.
נהדר! תודה
אחלה מתכון יצא נהדר אבל אתם בטוחים שלא היה צריך רק חצי כוס אורז ? 2.5 כוסות זה המון …
הכמויות מתייחסות לכמות של בערך 30 כרובים ולכן יש הרבה אורז, אפשר כמובן להפחית אם רוצים להכין כמות קטנה יותר
היי
מה אפשר לשים במקום הבשר טחון כך שהמנה תהיה צמחונית?
היי…חג שמייח. 🙂
רציתי להודות לכם על המוצרים שלכם. אני משתמשת ברוטב העגבניות להכנת האוכל, שכולל ממולאים: כרוב, ופלפלים, וקישואים, וארטישוק, והצל, ועגבניה ועלי גפן כמובן. הילדים ממש אוהבים. גם מטבוחה מכינה מהרוטב שלכם. שאפו.
יוצא לי ממש מושלם, כולם מרוויחים שזה ממש טעים. תודה, תודה. ?❤?❤
הי פרידה, תודה רבה על תגובתך החמה! כיף לנו לשמוע שאת נהנת מהמוצרים והמתכונים!
עגבניות מרוסקות מוטי כל כך מתאימות לממולאים כי הן עושות את המנה עדינה המרקם
תודה אבי!
אפשיר לאקפאי.
תודה