אופן הכנה
- משרים את האורז בקערה עם מים רותחים למשך 10 דקות.
- בינתיים מכינים את הפלפלים למילוי: שוטפים וחותכים את החלק העליון. מנקים מגרעינים.
- מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית. מסננים את האורז, מוסיפים ומערבבים היטב.
- ממלאים את הפלפלים בתערובת הבשר והאורז. חשוב לא לדחוס את המילוי יתר על המידה כי האורז תופח ומכפיל את נפחו בבישול. מסדרים את הפלפלים בסיר רחב כך שהם יוצרים שכבה אחת צפופה.
- בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, טועמים, מוודאים שלא חסר תיבול, ויוצקים בעדינות על הפלפלים, בתוכם וביניהם.
- מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך שעה. מידי פעם יוצקים מעט מהרוטב לתוך הפלפלים בעזרת כף. הפלפלים מוכנים כאשר גרגרי האורז רכים, גם במרכז הפלפל.
הטיפ של MUTTI
- למילוי צמחוני ניתן להמיר את הבשר בתערובת פטריות או מגוון ירקות אחרים ולהחליף את האורז עם בורגול או פריקי.
- אם אין לכם מחית עגבניות Mutti Passata אין בעיה להשתמש בשתי פחיות של עגבניות חתוכות דק Mutti Polpa.
25 תגובות
נראה סוף הדרך
אותי לימדו שיש לבדל את הבשר למילוי ואת האורז לפני דממלאים האם אין צורך בכך??
הי איריס, נכון יש שנוהגים לבשל את הבשר. אנחנו בעד לחסוך את השלב הזה. מנסיון, אין בו צורך הבשר יוצא עסיסי וטעמיו נספגים יותר באורז אם לא מבשלים קודם. הכי נכון הוא לעשות ניסיון גם ככה ואז להחליט מה יותר אוהבים. בהצלחה! ונשמח לעידכון.
האם צריך לשמן את הסיר לפני הנחת הפלפלים?
ואגב, התחתיות של הפלפלים לא נשרפות כשהם יושבים בסיר במשך שעה?
הי דנה, לא צריך לשמן את הסיר כי הפלפלים מתבשלים בתוך רוטב עגבניות ולכן לא ישרפו. שימי לב שאת מביאה לרתיחה ואז מורידה את החום לטמפ׳ נמוכה.
האם לא צריך לטגן הבשר קודם למילוי?
תודה!!
צודקת לגמרי. זמן הבישול של האורז ארוך יותר מזמן הבישול של הבשר.
רצוי לבשל את האורז ואז לערבב עם שאר החומרים.
זמן הבישול של האורז אינו ארוך משח הבשר.
דווקא הבשר דורש בישול רציני !
האורז והבשר מתבשלים יחד והזמן כאן לא משפיע לרעה על אף אחד מהם. הכי חשוב שהאורז לא יצא הקשה, הבשר כבר מתאים את עצמו
עדיף אורז ( ריזוטו ) או עגול ולא פרסי
הי קובי,
דווקא אורז ריזוטו או סושי הם עמילניין מידי בשביל הפלפל והמילוי ייצא עיסתי מאוד. ממליצה עם פרסי או יסמין. כמובן שבסוף הכל עניין של טעם ואין באמת חוקים נוקשים כשמדובר באוכל
מתכון מצויין!! הכנתי כבר כמה פעמים והמשפחה מבקשת שוב שאכין.
אני מגוונת ומכניסה גם בצל, קישוא ומשמשים יבשה וממלאת אותם. בנוסף מוסיפה סילאן לרוטב.
מומלץ בחום
נפלא!! תודה ששיתפת
מתכון מעולה!!!!
טעים טעים טעים
האם עגבניות מרוסקות של מוטי יכולות להחליף את המחית ?
כן, אין שום בעיה
היי
באם אין לי מלח אטלנטי , האם שימוש במלח שולחן רגיל הוא בסדר , ואם כן , באיזה כמות ?
כמובן שאין בעיה להחליף, רק לשים לב שהכמויות אין זהות. מלח דק יותר מלוח אז צריך לשים קצת פחות
כמה אורז
האורז לא מבושל דיו וחבל
יצא מעולה!!! לאחר קריאת התגובות השתמשתי באורז עגול, הלכתי ממש לפי המתכון מבחינת השריית האורז במים הרותחים וזמן הבישול. זו הייתה הפעם הראשונה שהכנתי פלפלים ממולאים בחיי והם יצאו מעולים ממש!!! חבל שאי אפשר להעלות תמונות… 😉
איזה כיף לשמוע!
האם ניתן להחליף את האורז בבורגול?
חייב סוכר?