אופן הכנה
להכנת המילוי:
- משרים את העדשים למשך הלילה. לאחר מכן מבשלים בסיר גדול עם הרבה מים למשך 15 דקות, מסננים ושוטפים.
- מטגנים את הבצלים בשמן עד להשחמה. מסננים מהשמן.
- במעבד מזון טוחנים את העדשים יחד עם הבצל המטוגן והאגוזים על לקבלת מרקם גס.
- מתבלים במלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
להכנת הבצק:
- משרים את הבורגול למשך שעה במים בטמפ׳ החדר. מוסיפים את הסולת, השמן והמלח ומערבבים היטב.
- לשים את הבצק מעט עד שהוא גמיש ונוח לעבודה. שומרים מכוסה במגבת מטבח עד להכנת הקובה.
- להכנת הקובה- מרטיבים את הידיים וקורצים מהבצק כדור קטן. משטחים על כף היד ויוצרים כיס. מניחים כף וחצי מהמילוי וסוגרים בעדינות לכדור.
*שימו לב- עובי הבצק צריך להיות דק ועדין מצד אחד אבל גם חשוב שלא יקרע כדי שלא יווצרו חורים בקובה.
להכנת המרק:
- בסיר גדול מחממים שמן ומוסיפים את הבצל. מטגנים למשך כ- 5 דקות עד שהבצל שקוף. מוסיפים גזר ועלי מנגולד ומטגנים עוד מספר דקות.
- מוסיפים את הקישואים הדלעת והמים. קוצצים את העגבניות המקולפות Mutti Pelati ומוסיפים לסיר יחד עם עגבניות Mutti Polpa.
- מביאים לרתיחה. כשהירקות רכים, מתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול.
- מוסיפים לסיר את כדורי הקובה ומבשלים למשך 25 דקות ברתיחה חזקה.
הטיפ של MUTTI
- ניתן להשתמש גם בצנצת אחת של Mutti Passata במקום מוצרי העגבניות המופיעים במתכון.
- מילוי הטבעוני מתאים להכנת כל סוגי הקובה- גם לטיגון, מרק קובה חמוסטה או קובה סלק.
3 תגובות
רוצה ללמוד
מתכונים נפלאים אשמח ללמוד עוד תודה
אני לא מספיק להכנס הרבה ..אבל כשאני נכנס אני נהנה מהמתכונים שלכם .
עבודה טובה כל הכבוד!