אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את הפולנטה: מרתיחים מים ומלח בסיר בינוני. כשהמים רותחים, מוסיפים פולנטה ומערבבים נמרצות. ממשיכים לבשל 20-15 דקות, עד שהתערובת סמיכה מאוד (במרקם דומה לפירה).
- מוסיפים לפולנטה גבינה מגוררת ומערבבים, עד שהגבינה נמסה.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה, יוצקים עליו את התערובת ומשטחים. אופים ללא כיסוי 20 דקות עד התייצבות.
- מכינים את הרוטב: מערבבים מחית עגבניות עם שום כתוש, מלח ושמן זית בקערה.
- מוציאים את המאפה מהתנור, יוצקים שכבה דקה מרוטב העגבניות ומסדרים עליה פרוסות מוצרלה. מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מלח, פלפל ועלי בזיליקום.
- אופים 20 דקות נוספות, עד שהמוצרלה נמסה.