פיצה פולנטה

קושי בינוני | מנה עיקרית
30 דקות

ללא גלוטן

מאפה נהדר של פולנטה בטעמים של פיצה מרגריטה. המאפה מתאים כמנת צד בארוחה או לצד סלט רענן. פתרון מושלם לאוהבי הפיצה הנמנעים מגלוטן. 

פיצה פולנטה

רכיבים

חומרים ל-7-6 מנות 

לפולנטה

  • 5 כוסות (1.25 ליטר) מים
  • 1 כפית שטוחה מלח דק
  • ¾1 כוסות קמח תירס 
  • 100 גרם פרמזן או פקורינו מגוררת 

לרוטב

  • ¾ כוס מחית עגבניות Mutti Passata 
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית

לתוספות

  • 200 גרם מוצרלה
  • שמן זית לזילוף
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל
  • חופן עלי בזיליקום

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 
  2. מכינים את הפולנטה: מרתיחים מים ומלח בסיר בינוני. כשהמים רותחים, מוסיפים פולנטה ומערבבים נמרצות. ממשיכים לבשל 20-15 דקות, עד שהתערובת סמיכה מאוד (במרקם דומה לפירה).
  3. מוסיפים לפולנטה גבינה מגוררת ומערבבים, עד שהגבינה נמסה. 
  4. מרפדים תבנית בנייר אפייה, יוצקים עליו את התערובת ומשטחים. אופים ללא כיסוי 20 דקות עד התייצבות.
  5. מכינים את הרוטב: מערבבים מחית עגבניות עם שום כתוש, מלח ושמן זית בקערה.
  6. מוציאים את המאפה מהתנור, יוצקים שכבה דקה מרוטב העגבניות ומסדרים עליה פרוסות מוצרלה. מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מלח, פלפל ועלי בזיליקום.
  7. אופים 20 דקות נוספות, עד שהמוצרלה נמסה. 

 

 
 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES