אופן הכנה
- מערבבים את כל מרכיבי הפלפל צ׳ומה. התערובת צריכה להיות במרקם של מחית סמיכה.
- במחבת גדולה ועמוקה מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא שחום אך לא שרוף.מוסיפים את הפלפל צ׳ומה ומערבבים, עד שעולה ריח תבלינים חזק (זהירות שלא ישרף).
- מוסיפים רסק, 1/2 כוס מים ומלח ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את המחבת ומבשלים כ- 25 דקות.
- מניחים את פרוסות הדג בשכבה אחידה ומבשלים כ- 20 דקות. מתבלים בכמון, קימל ומנערים קלות את המחבת לערבוב הטעמים. מוסיפים את יתרת המים לקבלת רוטב עשיר וסמיך.
- מגישים עם פרוסת לימון ומעט עלי כוסברה טריים (לא חובה).
הטיפ של MUTTI
- מידת החריפות של המנה תלויה בכמות הפפריקה החריפה שתשימו בתערובת הפלפל צ׳ומה. ניתן להתאים את החריפות למה שאתם אוהבים.
- לטעם עוצמתי ומרוכז יותר ניתן להשתמש גם ברסק עגבניות בריכוז כפול בשפופרת. הוא יעניק לתבשיל מעט יותר מתיקות וצבע עמוק
1 תגובות
תודה רבה טעים מאוד