אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את קוביות החצילים בשכבה אחידה. מזלפים שמן זית ומפזרים מעט מלח גס. אופים למשך כ- 45 דקות עד להתרככות. יש לערבב את קוביות החצילים פעם פעמיים במהלך האפייה כדי שישחימו מכל הכיוונים.
- בסיר בינוני, מחממים שמן ומטגנים קלות את השום הקצוץ. מוסיפים את הפלפל האדום ופלפל ירוק חריף ומטגנים כ 3-4 דקות.
- מוסיפים את העגבניות החתוכות והרסק ומערבבים. מוסיפים את החצילים הקלויים לסיר העגבניות ומבשלים כ- 20 דקות.
- מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל ומבשלים עוד 10 דקות.
- מגישים בטמפ׳ החדר עם מעט פטרוזיליה קצוצה מעל
הטיפ של MUTTI
- אם אתם אוהבים חריף אפשר להגדיל את כמות הפלפל הירוק.
- שימו לב להשתמש בחציל טרי ובלי הרבה גרעינים אחרת הסלט יכול לקבל טעם מריר.
- ניתן לטחון את הסלט לממרח בעזרת בלנדר מוט.
3 תגובות
שלום רב
באילו ממוצרי מוטי אין תוספת סוכר?
תודה
מינה
לא כל מנה אדומה היא מרוקאית. ראשית החצילים פה לא קלויים אלא צלויים או אפויים, ושנית המתכון מופיע עוד בספרה הראשון של רות סירקיס משנות השבעים.
סלט של פעם בטעמים מדויקים וטעימים.