פיצה פולנטה

מאפה נהדר של פולנטה בטעמים של פיצה מרגריטה. המאפה מתאים כמנת צד בארוחה או לצד סלט רענן. פתרון מושלם לאוהבי הפיצה הנמנעים מגלוטן. 

לכתבה המלאה

קציצות טונה

ההשראה למכון הזה לקוחה מהסנדביץ הטוניסאי, הקציצות תובלו בהרבה ירוקים וגרידת לימון, עברו אפייה בתנור ואז בושלו ברוטב עגבניות ואריסה פיקנטי. 

 

לכתבה המלאה

סמבוסק פיצה

הכנת סמבוסק דומה מאוד להכנת בצק לפיצה רק עם תוספת קטנה של סוכר בשביל המתיקות המוכרת של המאפה ולקבלת גוון זהוב באפייה.

לכתבה המלאה

לילה בתנור- תבית

התבית היא הגרסה העירקית לחמין. היא מתאימה לארוחת שבת חורפית אך גם תהיה נהדרת בשאר ימות השנה כי היא פחות כבדה מהחמין הקלאסי.

לכתבה המלאה

שקשוקה מרגז חריפה

השקשוקה הזאת חביבה עליי מכולן. היא אדומה ולוהטת תרתי משמע. אכלתי אותה בפעם הראשונה לפני כמה שנים טובות במסעדה ביתית  ומאז היא מככבת אצלי במטבח. 

לכתבה המלאה

אוסובוקו טלה ביין אדום

את המנה הזו תרצו להכין לארועים חגיגיים! מצד אחד, קל ומהיר להכין אותה כי את רוב העבודה עושה הזמן בתנור ומצד שני היא מנה מרשימה שלא אוכלים כל יום.

לכתבה המלאה

צ׳ילי קון קרנה

מנה מקסיקנית קלאסית שנהוג לאכול עם אורז או טורטיות. המנה מזכירה בהכנתה את רוטב הבולונז האיטלקי רק עם תוספת של שעועית וטעמים מהמטבח המקסיקני!

 

לכתבה המלאה

קציצות חצילים וגבינות

הם נראות כמו קציצות בקר קלאסיות, בצבע ובמרקם אבל מדובר בתבשיל צמחוני נהדר! ההשראה למתכון הגיעה מהספר הנהדר של יותם אוטולנגי בשם Flavors עם קצת שינויים שלנו.

לכתבה המלאה

אוסובוקו חגיגי

כשרוצים מנה מיוחדת ומרשימה לאירועים וחגים תבשיל האוסובוקו הוא הבחירה המתאימה ביותר! קל להכנה כי את מירב העבודה עושה הזמן בתנור.

לכתבה המלאה

כרוב ממולא

כרוב ממולא המשלב בין שני מטבחים. המילוי נשאב מעולם הממולאים הערבים- אורז עגול, נענע, עגבניות והרבה שמן זית ורוטב העגבניות מהמטבח ההונגרי/רומני. כור היתוך במיטבו!

לכתבה המלאה
כרוב ממולא Mutti

לחמעג׳ון

מקור המאפה מטורקיה וארמניה שם נהגו לאפות בצק עם בשר טחון בתנור אבן כבר לפני מאות שנים. מנה נהדרת כתוספת לארוחה.

 

 

לכתבה המלאה

פיצה אדומה

בהכנת פיצה קלאסית כל חומרי הפיצה נכנסים יחד לתנור לוהט. המתכון הזה מציע כיוון חדש ושונה המשלב בין בצק פיצה לסגנון הגשה של פוקאצ׳ה.

לכתבה המלאה
פיצה אדומה Mutti

תבשיל בקר מפורק

כשרוצים ממש להתפנק על מנת פסטה מהחלומות שווה להשקיע בהכנת תבשיל הבקר הזה! את רוב העבודה עושה זמן הבישול, הטעמים מתחברים והרוטב משתבח.

לכתבה המלאה
פסטה בקר מפורק Mutti

קונכיות פסטה ממולאות

המנה הזו תגרור קריאות השתאות כשתניחו אותה על שולחן האוכל. היא יפיפיה ומרשימה עם שילוב טעמים נהדר וצבעוניות איטלקית קלאסית- אדום לבן וירוק.

לכתבה המלאה
קונכיות פסטה ממולאות mutti

עוגת פסטה מעלפת

אין כאן שום דבר חדש חוץ בניה מחדש של של מאכל אהוב ומוכר. אבל, אנשים אוכלים עם העיניים ולכן המאפה הזו יגרום לכולם להתעלף!

לכתבה המלאה

קציצות ילדים

הקציצות האלה מושלמות לילדים בזכות מיעוט המרכיבים ״המפריעים״  אך עדיין מלאות בטעם. מחית העגבניות החלקה של Mutti מתאימה במיוחד עבור המנה הזו.

לכתבה המלאה

עלי גפן ממולאים אורז

מילוי וגלגול עלי גפן מאפיין מטבחים רבים ברחבי העולם, מיוון דרך כורדיסטן ועד מצרים או לבנון. הגרסה של מסעדת אמא מאפיינת את המטבח הכורדי. מנה טבעונית נהדרת שאפשר לאכול חם או קר.

לכתבה המלאה

לזניה בשרית

מנה נהדרת לארוחת ערב משפחתית, שילב נפלא בין רוטב בולונז בשרי ובשמל קטיפתי. שלושת המוצרים של Mutti משתלבים ליצירת רוטב אדום ועשיר.

לכתבה המלאה
לזניה בשרית Mutti

קנלוני תרד וגבינות

מנה מרשימה שמתאימה במיוחד לאירוח ברנץ׳ או ארוחת צהריים חלבית. תהליך מילוי הקנלוני פשוט בזכות שימוש בשק זילוף.  ניתן לגוון את המילוי במגוון סוגי גבינות או להחליף את התרד במנגולד או אפילו במחית דלעת.

לכתבה המלאה
קנלוני תרד וגבינות Mutti

גולש הונגרי

מנה קלאסית מהמטבח ההונגרי, שילוב מנצח של בשר, עגבניות והרבה פפריקה מניב תבשיל עשיר שמתאים במיוחד לימי החורף הקרים.

לכתבה המלאה

מרק מינסטרונה

מרק מינסטרונה איטלקי מתאים בדיוק לסתיו, הוא מחמם את הלב אך עדיין קליל ועדין. תוספת של פסטה הופכת אותו למנה עיקרית משביעה ומזינה.

לכתבה המלאה

קציצות דגים

עגבניות אוהבות חריף, חריף אוהב עגבניות ויחד הם אוהבים דגים. שילוב נהדר בין קציצות מלאות בטעם וארומה עם רוטב עגבניות עשיר וחריף.

לכתבה המלאה
קציצות דגים Mutti

לזנית מצות חלבית

לזניית מצות חלבית היא פתרון מושלם לימי חול המועד. היא קלה להכנה, עשירה ברוטב עגבניות ובשמל ותופתעו כמה המצות דומות לדפי לזניה!

לכתבה המלאה
לזניית מצות Mutti

פאי רועים

זו מנה שמקורה במטבח האנגלי כאן אנחנו עושים שימוש באותו מתכון כמו הבולונז האיטלקי. אז כשאתם מכינים בולונז- תכפילו כמויות שיהיה לכם גם למנה הנפלאה הזו.

לכתבה המלאה
פאי רועים Mutti

פלפל ממולא

אם צריך לבחור ירק אחד למילוי פשוט ומהיר, זהו הפלפל. רק להוריד את הכיפה ולמלא בתערובת אורז ובשר ויש לכם ארוחה שלמה בסיר אחד.

לכתבה המלאה
פלפלים ממולאים

לזניה מגולגלת

המתכון הזה משלב בין שני מאכלים אהובים- לזניה וקנלוני. קלות ההכנה של לזניה והצורה של קנלוני. אף אחד לא ישאר אדיש ליופי המנה כשתגישו אותה לשולחן.

לכתבה המלאה
לזניה מגולגלת

מרק ריבולטה

מאכל איטלקי שעושה שימוש בשאריות לחם ומאפיין את המטבח האיטלקי הכפרי. כשקר וגשום בחוץ זו הארוחה שתרצו להכין לעצמכם.

לכתבה המלאה
מרק ריבולטה איטלקי

כדורי ארנצ'יני

מנה איטלקית קלאסית. כדורי ריזוטו פריכים ממולאים בגבינת מוצרלה ומוגשים על מצע של רוטב עגבניות עשיר. נכון, יש כאן השקעה אבל את הכדורים האלו לא תצליחו להפסיק לנשנש!

לכתבה המלאה
ארינצ׳יני Mutti