ריזוטו עגבניות מעודן
הריזוטו שלנו מקבל לתוכו ציר עגבניות, שמורכב מרסק עגבניות, עלי בזיליקום טרי, מלח ופלפל.
קציצות טונה
ההשראה למכון הזה לקוחה מהסנדביץ הטוניסאי, הקציצות תובלו בהרבה ירוקים וגרידת לימון, עברו אפייה בתנור ואז בושלו ברוטב עגבניות ואריסה פיקנטי.
סמבוסק פיצה
הכנת סמבוסק דומה מאוד להכנת בצק לפיצה רק עם תוספת קטנה של סוכר בשביל המתיקות המוכרת של המאפה ולקבלת גוון זהוב באפייה.
פוקאצ׳ה שקשוקה
מאפה המחבר בין כל המרכיבים למנה אחת מושלמת!
בצלים ממולאים אורז ובשר
מנה נפלאה לאירוח או ערב חג. ההשקעה שווה את התוצאה הסופית גם במראה וגם בטעם!
לילה בתנור- אוש סבו
החמין הבוכרי מתאפיין בטעם מתקתק והרבה מאוד עגבניות שנותנות לו את הצבע והטעם העמוק.
לילה בתנור- חמין צמחוני
סיר עשיר בטעמים וצבעים שמשתלבים יחד למנה צמחונית נהדרת ומספקת גם לחובבי הבשר למיניהם.
לילה בתנור- תבית
התבית היא הגרסה העירקית לחמין. היא מתאימה לארוחת שבת חורפית אך גם תהיה נהדרת בשאר ימות השנה כי היא פחות כבדה מהחמין הקלאסי.
לילה בתנור- חמין מקרוני
תבשיל גאוני שהצליח לייצר ארוחה עשירה ממיעוט מרכיבים זמינים וזולים. בגרסה שלנו הוספנו קצת טעמים ומרקמים והתוצאה מושלמת לארוחת שבת חורפית
טבחה שעועית ובשר
תבשיל עשיר בטעמים וניחוחות עם בשר רך שמתפרק כתוצאה מהבישול הארוך. מומלץ להגיש לצד קוסקוס לבן.
פיצה בולונז
שילוב מושלם בין רוטב בולונז עשיר ובצק פריך ואוורירי. מנה מפתיעה שלא תצליחו להפסיק לאכול.
עוף ברוטב עגבניות וזיתים
ארוחת צהריים עשירה ומנחמת. תבשיל עוף ברוטב עגבניות עשיר, סמיך וצבעוני. מקטן ועד גדול מתאהבים בביס הראשון.
קציצות דגים חריפות
המנה הזאת היא אחת המנות היותר מזוהות עם המטבח של אמא שלי ז"ל. יש בה הכל מהכל והדבר היחיד שצריך להוסיף הוא לחם חם וטרי.
פסטה עגבניות וטונה
השילוב בין פסטה טובה, רוטב עגבניות עשיר וטונה איכותית תמיד מנצח.
שקשוקה מרגז חריפה
השקשוקה הזאת חביבה עליי מכולן. היא אדומה ולוהטת תרתי משמע. אכלתי אותה בפעם הראשונה לפני כמה שנים טובות במסעדה ביתית ומאז היא מככבת אצלי במטבח.
אוסובוקו טלה ביין אדום
את המנה הזו תרצו להכין לארועים חגיגיים! מצד אחד, קל ומהיר להכין אותה כי את רוב העבודה עושה הזמן בתנור ומצד שני היא מנה מרשימה שלא אוכלים כל יום.
צ׳ילי קון קרנה
מנה מקסיקנית קלאסית שנהוג לאכול עם אורז או טורטיות. המנה מזכירה בהכנתה את רוטב הבולונז האיטלקי רק עם תוספת של שעועית וטעמים מהמטבח המקסיקני!
קציצות חצילים וגבינות
הם נראות כמו קציצות בקר קלאסיות, בצבע ובמרקם אבל מדובר בתבשיל צמחוני נהדר! ההשראה למתכון הגיעה מהספר הנהדר של יותם אוטולנגי בשם Flavors עם קצת שינויים שלנו.
אוסובוקו חגיגי
כשרוצים מנה מיוחדת ומרשימה לאירועים וחגים תבשיל האוסובוקו הוא הבחירה המתאימה ביותר! קל להכנה כי את מירב העבודה עושה הזמן בתנור.
מוסר עושה בוליווד
תבשיל דג לבן ברוטב עגבניות מהמטבח ההודי, עשיר בתבלינים וטעמים אקזוטיים
קציצות בקר ואפונה ברוטב אדום
קציצות שהן בית ונחמה, קלות להכנה וישמחו את כל בני המשפחה.
כרוב ממולא
כרוב ממולא המשלב בין שני מטבחים. המילוי נשאב מעולם הממולאים הערבים- אורז עגול, נענע, עגבניות והרבה שמן זית ורוטב העגבניות מהמטבח ההונגרי/רומני. כור היתוך במיטבו!
לחמעג׳ון
מקור המאפה מטורקיה וארמניה שם נהגו לאפות בצק עם בשר טחון בתנור אבן כבר לפני מאות שנים. מנה נהדרת כתוספת לארוחה.
פנזרוטי- הסופגניה האיטלקית
גרסה מטוגנת ומושחתת לקלזונה האיטלקי. בצק רך ואוורירי ממולא במוצרלה ועגבניות. מתכון נהדר לחג החנוכה.
גיבץ ירקות מושלם
תערובת מגוונת מאוד של ירקות המתבשלים ברוטב עגבניות ולאחר מכן נצלים בתנור חם. ארוחה שלמה מזינה ועשירה.
פיצה אדומה
בהכנת פיצה קלאסית כל חומרי הפיצה נכנסים יחד לתנור לוהט. המתכון הזה מציע כיוון חדש ושונה המשלב בין בצק פיצה לסגנון הגשה של פוקאצ׳ה.
תבשיל בקר מפורק
כשרוצים ממש להתפנק על מנת פסטה מהחלומות שווה להשקיע בהכנת תבשיל הבקר הזה! את רוב העבודה עושה זמן הבישול, הטעמים מתחברים והרוטב משתבח.
קונכיות פסטה ממולאות
המנה הזו תגרור קריאות השתאות כשתניחו אותה על שולחן האוכל. היא יפיפיה ומרשימה עם שילוב טעמים נהדר וצבעוניות איטלקית קלאסית- אדום לבן וירוק.
פסטה עגבניות וטונה חריפה
שילוב בין דגים לפסטה מאפיין את מטבחי דרום איטליה החמים. מנה עם טעמים עזים וחריפים המשתלבים יחד לביס מושלם!
עוגת פסטה מעלפת
אין כאן שום דבר חדש חוץ בניה מחדש של של מאכל אהוב ומוכר. אבל, אנשים אוכלים עם העיניים ולכן המאפה הזו יגרום לכולם להתעלף!
קציצות ילדים
הקציצות האלה מושלמות לילדים בזכות מיעוט המרכיבים ״המפריעים״ אך עדיין מלאות בטעם. מחית העגבניות החלקה של Mutti מתאימה במיוחד עבור המנה הזו.
עלי גפן ממולאים אורז
מילוי וגלגול עלי גפן מאפיין מטבחים רבים ברחבי העולם, מיוון דרך כורדיסטן ועד מצרים או לבנון. הגרסה של מסעדת אמא מאפיינת את המטבח הכורדי. מנה טבעונית נהדרת שאפשר לאכול חם או קר.
לזניה בשרית
מנה נהדרת לארוחת ערב משפחתית, שילב נפלא בין רוטב בולונז בשרי ובשמל קטיפתי. שלושת המוצרים של Mutti משתלבים ליצירת רוטב אדום ועשיר.
קנלוני תרד וגבינות
מנה מרשימה שמתאימה במיוחד לאירוח ברנץ׳ או ארוחת צהריים חלבית. תהליך מילוי הקנלוני פשוט בזכות שימוש בשק זילוף. ניתן לגוון את המילוי במגוון סוגי גבינות או להחליף את התרד במנגולד או אפילו במחית דלעת.
גולש הונגרי
מנה קלאסית מהמטבח ההונגרי, שילוב מנצח של בשר, עגבניות והרבה פפריקה מניב תבשיל עשיר שמתאים במיוחד לימי החורף הקרים.
קציצות עוף ברוטב עגבניות וחומוס
סיר של קציצות ברוטב זה טעם של בית. תוסיפו לסיר גרגירי חומוס רכים, שעועית ירוקה ותבלינים וקיבלתם מנה חורפית שתחמם לכם את הבטן והלב.
מרק מינסטרונה
מרק מינסטרונה איטלקי מתאים בדיוק לסתיו, הוא מחמם את הלב אך עדיין קליל ועדין. תוספת של פסטה הופכת אותו למנה עיקרית משביעה ומזינה.
קדרת בקר וירקות שורש
תבשיל חורפי שמתאים במיוחד לארוחות חגיגיות. משך הבישול ארוך מעניק לבשר מרקם נימוח שהולך נהדר עם תוספת של פירה קטיפתי.
פסטה בולונז
מתכון מנצח למנה שכולם אוהבים, טעם עשיר וצבע אדום עז יהפכו את הבולונז הזה למנת הבית שלכם.
פיצה איטלקית
הכנת פיצה בבית היא משימה כיפית, שיכולה להפוך לחוויה משפחתית, שכולם לוקחים בה חלק.
קציצות קיפודים ברוטב עגבניות
מתכון לקציצות קלאסיות בשילוב אורז בתוך תערובת הבשר הופך את המנה הזו ארוחה מלאה ומדליקה. אף ילד לא יצליח להישאר אדיש מול סיר מלא קיפודים!
קציצות דגים
עגבניות אוהבות חריף, חריף אוהב עגבניות ויחד הם אוהבים דגים. שילוב נהדר בין קציצות מלאות בטעם וארומה עם רוטב עגבניות עשיר וחריף.
מרק עגבניות ושומר
מרק עשיר בעגבניות וירקות ומשביע בזכות תוספת של פסטה.
לזנית מצות חלבית
לזניית מצות חלבית היא פתרון מושלם לימי חול המועד. היא קלה להכנה, עשירה ברוטב עגבניות ובשמל ותופתעו כמה המצות דומות לדפי לזניה!
פאי רועים
זו מנה שמקורה במטבח האנגלי כאן אנחנו עושים שימוש באותו מתכון כמו הבולונז האיטלקי. אז כשאתם מכינים בולונז- תכפילו כמויות שיהיה לכם גם למנה הנפלאה הזו.
פלפל ממולא
אם צריך לבחור ירק אחד למילוי פשוט ומהיר, זהו הפלפל. רק להוריד את הכיפה ולמלא בתערובת אורז ובשר ויש לכם ארוחה שלמה בסיר אחד.
לזניה מגולגלת
המתכון הזה משלב בין שני מאכלים אהובים- לזניה וקנלוני. קלות ההכנה של לזניה והצורה של קנלוני. אף אחד לא ישאר אדיש ליופי המנה כשתגישו אותה לשולחן.
עוף ופתיתים בתנור
מנה נהדרת המתאימה במיוחד לארוחת צהריים משפחתית. הכנה קלה ומהירה ואת מירב העבודה עושה הזמן בתנור.
מרק ריבולטה
מאכל איטלקי שעושה שימוש בשאריות לחם ומאפיין את המטבח האיטלקי הכפרי. כשקר וגשום בחוץ זו הארוחה שתרצו להכין לעצמכם.
ניוקי אפוי ברוטב עגבניות
מאפה מענג ומרשים לאירוח, שמכינים בקלי קלות ואופים סמוך להגשה. מתאים במיוחד בארוחות ברנץ׳ של שבת.
כדורי ארנצ'יני
מנה איטלקית קלאסית. כדורי ריזוטו פריכים ממולאים בגבינת מוצרלה ומוגשים על מצע של רוטב עגבניות עשיר. נכון, יש כאן השקעה אבל את הכדורים האלו לא תצליחו להפסיק לנשנש!